Dobrodošli u internet trgovinu gumax.hr sa zimskim i ljetnim gumama.

Moja košarica
0 kom - 0,00 €
Nemate artikala u svojoj košarici.
GUMAX info: 01/ 35 35 395

Web stranica http://www.gumax.hr/ je internetni servis tj. vlasništvo firme Gumax trgovina d.o.o., Kovinska 4a, Zagreb.

NAČIN PREUZIMANJA

Na volju imate 2 mogućnosti preuzimanja guma:

a.) gume vam dostavimo na vašu domaću adresu preko brze pošte DPD 

b.) gume vam dostavimo na bilo koji drugi naslov. U tom primjeru navedite točan naslov i ime osobe koja bi u vašem imenu preuzela pošiljku (besplatna dostava za cijelu Hrvatsku)

DOSTAVA

Gume dostavljamo u najkraćem mogućem vremenu. Dostava je moguća samo na području Republike Hrvatske. Gume dostavljamo u roku 2 radna dana. U obzir je treba uzeti, da je isporuka ovisna o zalihi u skladištu. Ukoliko naručenih guma nema na zalihi, obično ih dobijemo u roku 3 dana. Ako naručenih guma nema ni na zalihi u skupnom skladištu i ne možemo vam ih dostaviti u predviđenom roku (2 do 3 dana) vas o tome obavijestimo preko telefona ili e-maila. Obavijestimo vas o mogućem datumu kad su gume na raspolaganju ili vam pružiti odgovarajuću zamjenu. 

NAČIN PLAČANJA

a.) Plaćanje prilikom preuzimanja DPD

b.) Plaćanje po predračunu na naš transakcijski račun

CIJENE I VALJANOST PONUDE

Prodavatelj je porezni obveznik. Cijene svih proizvoda su sa PDV (25% za sve proizvode). Objavljene fotografije su ilustrativne i simboličke, tako da nije nužno da u potpunosti odražava stvarni status ponude. Cijene vrijede do objave novog cjenika i mogu se promijeniti bez najave.

GARANCIJA

Sve naše gume imaju garanciju . Uz gume koje ste kupili dobivate i garancijski list preko kojeg imate sigurnu garanciju. Za potvrdu garancije je potrebno priložiti originalni račun, garancijski list i dostaviti reklamiranu robu. Obvezujemo se da ćemo reklamaciju riješiti što je brže moguće.

ARHIVIRANJE UGOVORA

Ugovor će biti spremljen u pisanom obliku na sjedištu firme.

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno čl. 10. st. 1., st 2. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga uz predočenje računa mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu: Gumax trgovina  d.o.o., Kovinska 4a, 10000 Zagreb ili na e-mail info@gumax.net
Odgovor na Vaš prigovor dati ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora. 
Na prigovoru obavezno navesti ime i prezime, adresu ili e-mail za dostavu odgovora, te broj računa.

ONLINE RIJEŠAVANJE SPOROVA - Direktiva o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15.2.2016. diljem cijele EU sporove vezane uz on-line kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti  (ovdje). To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom on-line kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku. Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

JAMSTVO PRIVATNOSTI

Gumax trgovina d.o.o. obavezuje se čuvati privatnost i tajnost osobnih podataka svih naših kupaca, sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, NN103-2003-06-26.
Svi djelatnici Gumax trgovina  d.o.o. i poslovni partneri ugovorno su obvezni poštivati načela zaštite privatnosti i tajnosti podataka. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i informiramo kupce o načinu njihova korištenja. Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li i li ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Osobni podaci kupaca pohranjeni u informacijskom sustavu Gumax trgovina  d.o.o. čuvaju se na sigurnom poslužitelju i dostupni su samo djelatnicima Gumax trgovina  d.o.o. kojima su ti podaci nužni za pružanje kvalitetne usluge našim kupcima. Uporaba podataka ograničena je na komunikaciju s kupcima u svrhu obavljanja prodajnih transakcija, te obavješćivanje korisnika o novostima i pogodnostima koje su im dostupne putem Internet trgovine.
Gumax trgovina  d.o.o. jamči da osobni podaci korisnika Web trgovine gumax.hr neće nikada biti dani na uvid i uporabu trećoj strani, bez prethodne izričite privole korisnika. Od ovoga se izuzima uvid od strane ovlaštenih službi izvršne državne vlasti Republike Hrvatske, za potrebe istražnih radnji temeljem valjanog sudskog naloga.
Registracijom potvrđujete točnost i potpunost u obrascu navedenih podataka te dajete izričitu suglasnost da Gumax trgovina d.o.o. može, sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka, obrađivati osobne podatke naznačene u obrascu za potrebe vlastitih evidencija i pružanja usluga obavješćivanja o novim proizvodima i uslugama.

PRAVNE ODREDBE

Ove web stranice sadrže informacije o proizvodima i uslugama koje nudi tvrtka  Gumax trgovina d.o.o., Kovinska 4a, 10000 Zagreb, te služe kao elektroničko prodajno mjesto tvrtke - Internet trgovina. Gumax trgovina d.o.o. ne može preuzeti odgovornost za eventualne štete nastale uporabom informacija s ovih stranica u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene. Gumax trgovina d.o.o. se obvezuje primjenjivati sve razumne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa Korisnika usluga i sprječavanje eventualnih zlouporaba. Transakcije plaćanja kreditnim/debitnim karticama obavljaju se preko WSpay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. 
Gumax trgovina d.o.o. ne može se smatrati odgovornim za zlouporabe za koje se ne može utvrditi da su nastale kao posljedica tehničko-sigurnosnog propusta sustava Internet trgovine ili propusta djelatnika Gumax trgovina d.o.o Ulažemo razumne napore u održavanju informacija na ovim stranicama ažurnim i točnim. Međutim, zbog dinamičnosti tržišta moguće su manjem broju slučajeva odstupanja stvarnih podataka i podataka dostupnih na internet stranicama. Gumax trgovina d.o.o. se obvezuje u svakom takvom slučaju razmotriti specifičnu situaciju te ponuditi kupcu varijante rješenja. 
Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Ukoliko trebate detaljnije informacije kontaktirajte nas na e-mail info@gumax.net  
Informacije o označavanju guma na našim stranicama dobivene su izravno od strane proizvođača guma koje se odnose na te proizvode guma. Mi poduzimamo maksimalne napore kako bi se osiguralo da su ove informacije točne, ali ne preuzimamo odgovornost za netočne informacije dobivene od strane proizvođača. Ukoliko se dogodi da Vam pošaljemo gume koje imaju drugačije oznake nego je prikazano na našim web stranicama, molimo da nam to odmah reklamirate. 
U slučaju da naručenog artikla nema na skladištu, kontaktirat ćemo Vas u najkraćem mogućem roku, te Vam ponuditi opciju čekanja dolaska artikla, zamjenu za drugi odgovarajući artikl, ili povrat novca u punom iznosu. Zadržavamo pravo ne isporučiti robu na temelju narudžbi s nepotpunim i/ili netočnim podacima ili ako postoji sumnja na zlouporabu.

ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

Materijalne nedostatke rješavamo sukladno Zakonu o obveznim odnosima koja je po hrvatskom zakonodavstvu reguliran člancima 400. do 422. Zakona o obveznim odnosima ("Narodne novine", broj: 35/05., 41/08., 125/11.), koji je usklađen sa Direktivom 1999/44/EZ Europskog parlamenta i Vijeća od 25. svibnja 1999. o nekim aspektima prodaje robe široke potrošnje i popratnim jamstvima.

  • odgovornost postoji u slučaju nedostatka bilo koje vrste proizvoda

  • u slučaju kvara ili nedostatka, obratite se trgovcu, jer trgovac odgovara za te nedostatke

  • ukoliko uočite kvar ili nedostatak na proizvodu, da biste ostvarili pravo na pozivanje na odgovornost za materijalne nedostatke, imate rok od 2 mjeseca otkako ste ustanovili kvar da o kvaru obavijestite trgovca

  • u cijeloj EU vrijedi rok od minimalno 2 godine za vrijeme kojih se, kao potrošač, možete pozvati na odgovornost za materijalne nedostatke, ukoliko ste u roku obavijestili trgovca o nedostatku 

POVRAT NEODGOVARAJUĆE ILI OŠTEĆENE ROBE

Kupac ima pravo na povrat robe u slučaju da je dostavljena roba neodgovarajuća ili oštećena. 

Uvjeti za ostvarenje prava na povrat robe: 


    1. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom djelatniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja te o tome odmah obavijestiti Gumax trgovina  d.o.o. 
    2. Ukoliko kupac ispostavi da je dostavljena roba neodgovarajuća od naručene robe dužan je u roku 14 dana od primitka o tome pismeno obavijestiti Gumax trgovina d.o.o. putem e-pošte na info@gumax.net 

Ukoliko se utvrdi da je uistinu isporučena neodgovarajuća ili oštećena roba, Gumax trgovina  d.o.o. će u dogovoru s kupcem u najkraćem mogućem roku izvršiti zamjenu naručene robe ili povrat novca. 
U prilogu mora biti kopija računa. Neodgovarajući proizvodi, koje kupac vraća na zamjenu, moraju biti neupotrebljeni, neoštećeni i u originalnoj ambalaži.

ZAMJENA KRIVO NARUČENE ROBE

Kupac ima pravo na zamjenu naručene robe koju je krivo naručio. 

Uvjeti za ostvarenje zamjene naručene robe: 
Kupac je dužan u najkraćem mogućem roku a najkasnije 14 dana nakon primitka naručene robe, obavijestiti Gumax trgovina d.o.o. da želi zamijeniti naručenu robu i to pismeno putem e-pošte na info@gumax.net

Roba se može zamijeniti na način da kupac o svom trošku pošalje nazad naručenu robu na adresu Gumax trgovina d.o.o., Kovinska 4a, 10000 Zagreb. Kupac treba poslati novu narudžbu za novu robu. Kada Gumax trgovina d.o.o. zaprimi novu narudžbu, novu robu će poslati isti dan nakon što zaprimi vraćenu robu. 
Neodgovarajući proizvodi, koje kupac vraća na zamjenu, moraju biti neupotrebljeni neoštećeni i u originalnoj ambalaži. 

Razlika novca i trošak dostave: 
Kupac snosi troškove dostave za povrat robe i za primitak nove robe. Ukoliko nova naručena roba bude skuplja nego roba koja se vraća, tada je kupac dužan uplatiti razliku. Ukoliko nova naručena roba bude jeftinija od robe koja se vraća, tada će Gumax trgovina d.o.o. uplatiti razliku viška na žiro-račun od kupca umanjenu za troškove dostave.

POVRAT NARUČENE ROBE BEZ RAZLOGA (Pravo na jednostrani raskid ugovora)

Kupac ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana. 

Povrat robe moguć je u roku od 14 dana od dana kupnje putem gumax.hr internet prodavaonice ne navodeći za to razlog, sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača (NN br. 41/14). 
Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete ispuniti ( dokument ). 
U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača. 
Povrat robe kupac mora izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada je poslan zahtjev za jednostrani raskid ugovora. 
Roba koju kupac vraća, mora biti neupotrebljena, neoštećena i u originalnoj ambalaži. 

Povrat novca i trošak dostave: 
Nakon što roba bude vraćena Gumax trgovina d.o.o. će u potpunosti vratiti plaćeni iznos naručene robe na isti način plaćanja kako je kupac izvršio plaćanje robe prilikom narudžbe osim ako potrošač izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja. 
Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. 
Kupac sam snosi troškove dostave za povrat robe. 

Isključenje prava na jednostrani raskid ugovora 
Članak 79. 
Potrošač nema pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovog odsjeka ako je: 
3. Predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču. 

Primjer: Ako kupac naruči felge ili gume koje ne odgovaraju za njegovo vozilo prema preporuci proizvođača vozila ili proizvođača proizvoda a kupac i dalje izričito zahtjeva da mu se naruče felge ili gume prema njegovoj specifikaciji tada kupac gubi pravo na jednostrani raskid ugovora. 

Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći klikom na link  ( ovdje)

Korištenjem internet stranice www.gumax.hr potvrđujete da ste u cijelosti upoznati te prihvaćate gore navedene Uvjete i pravilnike.

Zagreb, 13.01.2016. -  Gumax trgovina d.o.o.